7. aprila so na festivalu Turizmu pomaga lastna glava sodelovali turi učenci Podružnične šole Sovodenj. Na turistični tržnici so pod naslovom Zgodbe turizma, in delovnim naslovom Pod Ermanovcem in Bevkovim vrhom so nekoč…, s pomočjo treh likov pripravili delavnice.

V besedi in pesmi so se predstavili mlinar Jur (lik po legendi Lojzeta Zupanca – Skopuški mlinar), kontrabantarica Mica (lik iz časa rapalske meje) in vaški posebnež Miklavž ( nekoč je popravljal ure, dežnike, čevlje in lonce).

V delavnicah so obiskovalci lahko porisali vrečko iz blaga, iz slanega testa oblikovali piškotke – magnetke, zgubali lonček in vanj lovili bombon, izdelali uro iz kartona ali iz mavca vlili konfin kot spominek.

Vseh šest učencev je na razstavnem prostoru samozavestno, prijazno in iznajdljivo preko celega popoldneva razlagalo malim in velikim obiskovalcem in se trudilo tudi v delavnicah.

Dva prvošolca pa sta po Mercatorjevem centru na Primskovem celo popoldne pridno vozila star voziček s predmeti, povezanimi z liki, in z dežnički kupce ter druge vabila na razstavni prostor.

Ocenjevalna komisija je za pisno raziskovalno nalogo, razstavni prostor in živo predstavitev dodelila ravno pravšnje število točk za ZLATO priznanje. BRAVO, NAŠI!

Vseh 14 stojnic oz, razstavnih prostorov gorenjskih šol so si ogledali tudi vsi drugi učenci šole. Še pred tem so obiskali časopisno hišo Gorenjski glas, kjer so jih prijazno sprejeli, pokazali delovne prostore in jim marsikaj povedali.

Zapisala Milka Burnik

TPLG 2015 028, pom TPLG 2015 025, pom TPLG 2015 023, pom TPLG 2015 017, pom TPLG 2015 012, pom TPLG 2015 008, pom TPLG 2015 005, pom