1. septembra 2016 se je v učilnice Podružnične šole Sovodenj vrnil veseli živ žav otrok. Poleg dveh številčnih kombiniranih oddelkov učencev 2. in 3. ter 4. in 5. razreda, je v šolske klopi sedlo v samostojen oddelek še 12 prvošolcev. Veseli smo številke 49 in dejstva, da šola nemoteno živi in deluje v odročni vasi. Žal to jesen take sreče ni imelo pet slovenskih podružničnih šol, saj so jih zaprli. Skoraj polna sta tudi oba oddelka vrtca.

Učenci 2. razreda so za prvošolce pripravili pesmico in kratko predstavo o prijateljstvu  Drevo hrast. Najmlajši so ob pomoči staršev naredili izdelek kot spomin na prvi šolski dan in se posladkali s sladoledom.

Tudi letos sta nas obiskala ravnatelj in župan, ki sta s seboj pripeljala še športnika, tekača Toneta Kosmača, udeleženca olimpijskih iger. Starejše učenke Tjaša, Tinkara in Rebeka so srečanje popestrile s pesmijo ob zvokih citer, drugi učenci z recitacijo prav za naše prvošolce,  petošolec Tomaž Bogataj pa s harmoniko. Ravnatelj je prvošolcem podaril plastenke, ki bodo služile najbolj naravni in zdravi tekočini, vodi, kadar bomo šli na športni dan. Župan pa je že tradicionalno podaril slovenske zastave, v upanju, da bodo s pročelij hiš visele ob vsakem državnem prazniku v letu.

Po nekajletnem premoru je najmlajše spet obiskal policist, tokrat Primož Skumavec, jim podaril poučno pobarvanko, z njimi prehodil pot do centra vasi, opozoril na nevarne točke in pravilno sedenje v avtu.

Kako pravilno in redno skrbeti za ustno higieno, je že v drugem tednu svetovala medicinska sestra Jožica Rant. Četrtošolci so v tretjem tednu doživeli šolo v naravi na Debelem rtiču.

Zapisala Milka Burnik

Začetek 1

 

Začetek 2

Začetek 3

Začetek 4

Začetek 5

Začetek 6

Začetek 7

Začetek 8