»Za dušo in telo – v vás vàs vabimo«

Živimo v času, ko so naši urniki natrpani z vsakodnevnimi dejavnostmi: šola, obšolske dejavnosti, služba, projekti … Ves čas samo hitimo in se borimo za najboljšimi rezultati.

Vse prevečkrat pozabimo nase, na svojo družino, prijatelje …

Vse prevečkrat si vzamemo čas za vsakogar, pozabimo pa nase, na svoje počutje, zdravje, izčrpanost, sprostitev …

V želji, da našim krajanom in širši javnosti sporočimo, kako velik pomen ima skrb za svoje zdravje (tako fizično kot duševno), smo učenci PŠ Sovodenj skupaj z učiteljicami ustvarili sprostitveno-doživljajsko pot »Za dušo in telo – v vás vàs vabimo«.

Namen doživljajske poti je spodbuditi ljudi, da si vzamejo čas zase, za družino … in se s pomočjo našega turističnega produkta – zgibanke »Za dušo in telo – v vás vàs vabimo« – podajo v naravo, jo začutijo, se sprostijo, razgibajo telo in si naberejo svežih energij in moči za nove podvige.

V okolici Sovodnja imamo polno bogastev narave: gozd, vodo in čisti zrak. Kaj več bi si še lahko želeli?

Učenci PŠ Sovodenj skupaj z učiteljicami ali s starši redno izkoriščamo ta bogastva. Sprehod v naravo, opazovanje narave, poslušanje narave … Vse to je pri nas na Sovodnju že nekakšna rutina v vsakdanjiku.

Vsekakor pa bi radi tudi ostale navdušili za tak način sprostitve, zato smo ustvarili sprostitveno-doživljajsko pot »Za dušo in telo – v vás vàs vabimo«.

Po tem, ko smo v okolici izbrali primerno pot, ki je planincem in pohodnikom sicer že znana za dostop na Ermanovec, smo se lotili zbiranja idej za dejavnosti ob poti.

Učenci smo ideje črpali iz družinskega kroga in iz šolskih dejavnosti ter jih preizkusili na omenjeni poti.

Da bi bila organizacija obiska doživljajske poti čim lažja, smo pripravili turistični produkt – zgibanko »Za dušo in telo – v vás vàs vabimo«.

Objavljena je pod tem člankom, tako da si jo pred odhodom lahko sami stiskate doma.

Že stiskano pa se jo da dobiti v Okrepčevalnici in piceriji Košanc, ki stoji sredi Sovodnja in v koči na Ermanovcu.

Posamezniki ali skupine se tako lahko samostojno odločijo, kdaj imajo čas, da se podajo na to čudovito sprostitveno pot.

V primeru zanimanja večjih skupin bomo obiskovalce-popotnike po predhodni najavi organizirano vodili učenci turističnega podmladka PŠ Sovodenj.

Da se bodo obiskovalci vedno spominjali obiska naše sprostitveno-doživljajske poti in jo še kdaj ponovili, bodo na vrhu poti, pred spustom v dolino, v koči na Ermanovcu, dobili tudi naš drugi turistični produkt Kapljico dobrih energij izpod Ermanovca.

Srčno upamo, da se na našo doživljajsko pot pridete sprostit tudi Vi.

Učenci in učiteljice PŠ Sovodenj