Tokrat smo se z učenci 3.s. razreda učili o tovarni, zato smo skupaj s 5. razredom obiskali tovarno v domačem kraju. Obiskali smo TERMOPOL – tovarno predelave plastičnih mas.

Po tovarni nas je vodil in zelo natančno razložil vse postopke gospod Primož Pečelin. Predstavil nam je vse ključne elemente delovanja tovarne: dovoza in priprave surovin, izdelovanja in pakiranja izdelkov ter tudi odvoza surovin in ravnanja z odpadki v tovarni.

Voden ogled tovarne je bil izredno zanimiv, v skladišču smo videli kako uporabljajo viličarja na višini skoraj 5 metrov. V sami tovarni pa različne stroje, pripomočke,  postopke izdelovanja, robote… Izdelke, ki jih proizvaja Termopol smo spremljali od začetka izdelave do končnega produkta.

Na koncu so nas v Termopolu zelo razveselili z različnimi darilci. Proti šoli smo odšli polnih rok različnih map, podlog, plastičnih embalaž, ovitkov… , ki so bili pripravljeni za vsakega učenca posebej! Hvala!

Posebej veseli pa smo bili tudi ogromnih simpatičnih sličic, ki so nam jih stiskali na najbrž največjem tiskalniku kar smo ga kadarkoli vsi videli.

Najlepša hvala vodstvu in vsem delavcem Termopola na Sovodnju za res topel sprejem in enkratno učno uro o tovarnah.

Učiteljica Eva Trček