V torek, 15. 10. 2024, smo se z učenci in učenkami od 1. do 5. razreda udeležili Mamutovega teka v Križah. Našo šolo je zastopalo 56 tekačev in tekačic. Glavnino so predstavljali športniki matične šole (36), po 10 pa se nam jih je pridružilo s POŠ Lučine ter POŠ Sovodenj. Vstopnico za avtobus ter s tem pravico do nastopa na tekmovanju so si prislužili po borbenih internih kvalifikacijah znotraj razreda.

V sončnem vremenu in odličnem športnem vzdušju so najmlajši (1. do 3. razred) pretekli 300, ostali pa 600 metrov. Svojevrsten čar je tekmovanju dodala tudi travniška proga, ki je potekala tik ob OŠ Križe. Prav vsi udeleženci so iztisnili svoj maksimum ter ciljno črto prečkali vidno zadihani, a z žarom v očeh.

V vsaki skupini je 6 najhitrejših tekačev prejelo medaljo oz. diplomo, vsi tekmovalci pa so dobili spominske medalje. Izpostavili bi 9 naših tekačev, ki so posegli po stopničkah:

Nuša Bogataj – 1. mesto med 1. razredi

Kiara Bervar – 3. mesto med 1. razredi

Tian Šubic – 1. mesto med 1. razredi

Zala Peternel – 1. mesto med 2. razredi

Ela Trček – 3. mesto med 2. razredi

Maks Potočnik – 2. mesto med 2. razredi

Rožle Demšar – 1. mesto med 3. razredi

Samo Prezelj – 2. mesto med 3. razredi

Nace Pšunder – 2. mesto med 4. razredi

Jaka Mihovec – 3. mesto med 4. razredi

Gal Homec – 1. mesto med 5. razredi

Z vrhunskimi rezultati naših tekmovalcev si je OŠ Ivana Tavčarja v skupinskem točkovanju najboljših osnovnih šol že drugo leto zapored pritekla odlično 1. mesto. Z drugim mestom se je okitila OŠ Stražišče, 3. pa je bila OŠ Bistrica.

Čestitke vsem nastopajočim. 

Spremljevalci: Klavdija Oblak, Jaka Trček, Tjaša Končan in Ana Marija Dolenc
Križe, 15. 10. 2024

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.